Dato/klokkeslæt
Dato(er) - 24/01/2023
10:00 - 12:00


Sted: Storstuen

FORTÆLLINGENS DAG fejres hvert år den 24. januar, på folkemindesamler Evald Tang Kristensens fødselsdag (1843 – 1929) og hele den efterfølgende uge.

Således også i 2023, hvor I kan møde præsten og fortælleren Unna-Pernille Gjørup Jensen, der er født og opvokset i vores nabolag, i Allerup, men nu bor i Jylland.

Om det at fortælle siger Unna-Pernille:  ”Måske har jeg i grunden fortalt altid. For fortællinger har, så længe nogen kan huske, handlet om menneskelivet, og har været med til at gøre os klogere på det… og på hinanden. Og det er derfor, jeg fortæller: For at vi kan blive klogere på hinanden.”

Som teologistuderende var Unna-Pernille levende optaget af de grundtvigske ’vandårer’, og hun har brugt meget tid i de frie grundtvigske sammenhænge.
I øvrigt er hun døbt her i vores valgmenighed.

Hendes barndom var fuld af fortællinger… på friskolen og i hjemmet. Eventyr, sagaer, bibelhistorie, alle urmyterne, kort sagt og de største fortællinger fra den store litteratur. Og altsammen historier, der dannede billeder på nethinden og bar med videre frem i livet, lige til i dag.

Denne tirsdag formiddag fortæller Unna-Pernille om den finske forfatter, Robert Åsbackas, roman ”Orgelbyggeren” fra 2008 om den 78-årige Johannes Thomasson, der går ind i sit livs efterår.
Da døden finder ham, er han blevet rigere på mennesker og fællesskab.
Hans liv begynder sin afrunding på en smuk og kold septemberdag, hvor hans krop begynder at nedbrydes parallelt med Kristi krop. For Buxtehudes korværk fra 1680 ”Membra Jesu Nostri” er både ledetråd og er reelt akkompagnement til romanen.
En roman om svigt, smerte og trøst og kærlighed.

En formiddag i fortællingens tegn.